symbol/printtop.png
Länkar till våra huvudsidor Våra danser Kort presentation av vårt gille Våra resor Musik och sång Dräktsektionen Bilder för fri användning Anlita oss
Danslaget i dräkter från förra sekelskiftet

FOLKDANS OCH BYGDEDANSER

Vi lär oss nya danser och lekar som sedan formar olika program. Vi dansar måndagar 19.00 - 21.00. Vi dansar vår- och höstsäsong med sommaruppehåll. För detaljer se Folkdanskvällar. Lokal: Spånga Folkan, Spångavägen 353. karta

I första hand väljer vi folkliga danser som kan roa en publik. Vi har ett givande samarbete med folkmusikgruppen Trätakt, som i regel spelar vid våra träningar och framträdanden.

Vårt folkdanslag ger scenföreställningar och folkdansprogram vid många tillfällen t ex midsommarfester, nationaldagsfirandet, gudstjänst i Spånga kyrka, spelmansstämma i Kallhäll och Eggeby Gård. Vi gör också dansresor utomlands, den senaste till Bornholm. Se mer under scenföreställning, folkdansprogram, resor.

Till våra måndagsträningar välkomnar vi nya dansare, som antingen dansat folkdans tidigare och vill börja på nytt, eller vana gammeldansare, som vill gå vidare och lära nytt. Du är alltid välkommen ner till vår danslokal en måndagskväll för att se vad vi gör och hur trevligt vi har det.

Avgiften är 500 kr för hela terminen eller 50 kr per gång. Du kan prova på gratis 3 gånger, därefter utgår kursavgift

Se vidare Terminens Program.
Kontakta våra dansledare.

Bilden /bilder/kyrkan/folkdans.jpg SAKNAS
Folkdans vid gudstjänst

Filen dans/index/folkdans.php uppdaterad Fredag 2021 December 31, 16:13